mandag 3. mai 2010

Jomfru på hybeljakt

Det er hektiske dager for meg for tida. Den eldste av jentene våre fekk jo i påsken beskjed om at huset ho bur i skal selges og hu måtte ut til 1. mai.Eg satte straks i gang med å tråle nettet etter ny hybel for Jomfruene på Loftet nekta å ta Jomfrua på Hybel inn i huset igjen.
Me fant nåken kollektiv som kunne være aktuelle men tanken på nåke litt for seg sjølv gjorde seg nå gjeldande. Jomfrua har nemlig ein venn som har egen leilighet med stue med sovealkove, eget kjøkken og eget bad. For tusen kroner meir enn ho betaler nå kunne denne draumen bli virkelighet. Eg syntes jo det var litt dyrt med 4100,- eks. staum, særlig når ho ikkje gidder jobbe men berre har lyst til å gå rundt å sveve og leve på luft og kjælighet og Fjordland.
Men me tok nå turen ned på Hybelparadiset og låste oss inn. Hybeldraumen var ekstremt sytgg. Eg vil ikkje kalla det nåke mareritt men eg blei svett og klam. Meir innrøyk hus trur eg du skal leite lenge etter. Og hybelen var ekstremt nedslitt og gammal. Kjøkkenet var fra 1958. Det hadde nok vore vaska der i løpet av åra men maling var det dårlig med. Badet såg ut som ein mini-utgave av dusjanlegget  på barneskolen min. Trist.Jomfrua mente me kunne lufte ut og kjøpe nåken puter men eg fant ut at det måtte ekstremt mange puter til for å få hybeltragedien opp på et noenlunde normalt nivå. Me slo det fra oss.
Så kom det beskjed fra hybelverten. Hu kan bu der til 1. juni og kameraten til husvverten skal kanskje kjøpe huset og fortsette å leige ut og då kan hu i alle fall fortsette å bu der.Men draumen om nåke eget hadde hu fremdeles. Løsningen på det kan bli ein kollega av meg. Hu står for utleige av ein del hybler oppe i gata her. Da får hu et rom på ca 20 m2, kjøkkenkrok men må dele bad med 3 andre. Det skal hu berre betale 2000,- eks straum. Det er gode muligheter for at hu får nåke ledig i løpet av sommeren. Krysser fingrene.


Bildene av puter har eg lånt fra Zara Home

5 kommentarer:

 1. Hei :) ikke enkelt dette med hybel jakt.. mye dyrt og rart ute på markedet.

  Håper det ordner seg etterhvert.

  Ha en flott fredag:)

  SvarSlett
 2. hehe, ja skal ikke være lett. rart hvordan man senker standarden sin bare man ønsker noe nok hva!

  Vel, godt at mor passer på;)

  I dag har det vært sol-kos på høyt plan! Deilig

  klem

  SvarSlett
 3. Uff ikke lett å finne hybel bestandig. Husker når jeg var på hybeljakt for mange år siden..mye rart folk vil leie ut.
  Håper det ordner seg!
  Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg:) Smil:) Klem fra Thea

  SvarSlett
 4. Hehe, flirer synes jeg ser dere...
  Uff ja det er ikke lett tenker jeg, gruer meg litt til mine skal ut av redet og på jakt.
  Håper det ordner seg for henne (og deg)

  Ha en strålende søndag.
  Klem fra Helen

  SvarSlett
 5. For ett styr med hybel... Men sku jo tru at den som kjøpte huset var interessert i å leiga ut vidare til ei snill og søt jomfru (Som hu sjølvsagt er)

  Det ordner seg for snille jenter!!

  Deilige senger du viser bilder av forresten....!! God veke i vente :-)

  SvarSlett