torsdag 25. mars 2010

Tankar kring ei gravferd

Gravferd... Eg synes det e et finar ord enn begravelse. Nå e livet slutt, og ein tar fatt på den siste ferda.
Eg har ikkje gått i så mange gravferder. Ei handfull gamle slektingar, ein gammal kollega og ei lita fin jente på 8 år. Lille Elisabeth gjekk i klasse med ei av jentene våre. Ho hadde store funksjonshemminger og hadde et strevsomt liv men for ei solsråla ho var. Eg er veldig glad for at jenta mi fekk læra henna å kjenna.

Ein dag etter ein enkel operasjon ville ikkje det vesle hjerte hennes meir. Ho sovna inn og vakna aldri meir opp til mamma, pappa og dei to flotte søstrene sine. Eg gløymer aldri synet av den vesle kista.

I dag skal eg følge ein gammal nabo til grava. Han har alltid vært så positiv og stått på og det er trist at han er borte.

For to år siden opplevde han at begge barna hans døde med 4 måneders mellomrom. Dei hadde vært sjuke svært lenge begge to og døden kom som ein lettelse. Det må være veldig vondt å overleve sine eigne barn.


Eit langt liv er slutt, ferda di går vidare. Takk for praten kjære nabo.


4 kommentarer:

 1. Huff ja...det er mange tunge stunder vi må igjennom iløpet av livet. Mange ting av det vi opplever er så meningsløst. Det får en iallfall til å stoppe opp litt og sette litt mer pris på det vi faktisk har:)
  Klemmer til deg
  Mona

  SvarSlett
 2. Godt at du har gode minner om naboen din.
  Klem til deg

  SvarSlett
 3. Så vakkert skrevet da... Enig med deg, det låter bedre med gravferd enn begravelse. Selv har jeg hittil vært skånet for å gå i noen, men jeg gruer meg til jeg skal. For her sitter jeg og blir lei meg bare av å lese det du skriver...

  Tusen takk for det flotte forkleet som lå og ventet på meg da jeg kom tilbake fra Thailand! Det var bare helt supert - tusen takk!

  Med ønske om en fremdeles god påske!

  SvarSlett
 4. Får helt klump i halsen jeg! Noen ganger glemmer vi hvor skjørt og sårbart livet er, vi glemmer å verdsette og tar dagene og hverandre for gitt.. Godt å lese ordene dine kjære bloggvenn! Takk!

  SvarSlett