lørdag 5. desember 2009

Adventskalenderprotest.

Då ungane var små eg lagde eg 24 x 4 pakkar som eg hang opp på et kosteskaft. Det var et voldsomt arbeid og eg måtte jo begynna i august å samla på småting for å komma i havn.

Men så kom "Jul i Blåfjell" med ganske fine kalenderar og ungane syntes det var greitt hvis eg supplerte med ein sjokoladekalender eller nåke anna.


Men i år så blei det styr og protester. Eg syntes eg hadde gjort det bra då eg kom på å kjøpa ein Flax-kalender til kvar av dei. Enkelt for meg, spennade for dei. Jentene var fornøyd men Pusegutten var meir skeptisk. Mandags kveld kom han og sa at han kunne nå engetlig ha tenkt seg ein sånn med pakkar som kammeratane fekk. Eg prøvde å overbevisa han om at Flax-kalender var kanonkult og at han kunne vinna 500 000,- Han var ikkje veldig positiv.Tirsdag morgen kom. Pusegutten sto opp med feil fot. Han var veldig sur fordi ikkje klærene matchet. Sokkane hadde feil farge og det går berre ikkje an. Så begynte han med ei hysteriske rydding av rommet sitt. Det var i følge han grusomt rotete og han klarte ikkje eta frokost før han han hadde fått orden på sakene.Eg klarte omsider å få han inn for å skrape den kjempegøye Flax-kalenderen med det resultatet at han skrapte hull i heile kalenderen. Eg innsåg at eg måtte reise til byen etter jobb og kjøpe inn 24 ting til ein skikkelig kalender.

Ettermiddagen gjekk med til å pakke inn og fikse ny kalender. Fant ei gammal korg kor me samla dei 24 små og store pakkane.Pusegutten var glad igjen og det var atter harmoni i heimen.

5 kommentarer:

 1. Så flott ay gutten ble fornøyd, da får jo mor se om hun skraper frem 500000 tusen.
  Han flott adventshelg.
  Klem

  SvarSlett
 2. *fnis*
  Lillesnuppa HAR faktisk en flax-kalender, men hun blir litt trist når hun ikke skraper frem tre like... Men jeg trøster og sier at det kommer nok nærmere jul!!!
  Meeen - det skal sies at det jaggu dukket opp en rar kalender på veggen nå i natt - nisen må nok ha vært her... I den var det jammen mange små pakker, gitt! Lykken er komplett her i heimen med en skrapekalender - en sjokkiskalender og en kalender med små gaver i!!!

  Godt at lillemann ble glad igjen!

  SvarSlett
 3. Jeg sier det bare: PUSEGUTTEN HAR ALL MIN STØTTE:) Selv har jeg ikke laget kalender til ungene anytime...De har fått flaks og sjokolade og jeg vet ikke hva...Men ikke sånne små pakkegreier. Jeg er tross alt en travel dame i desember som må bruke all min tid til å pynte må vite..hehehe. Det har heldigvis ungene forståelse for. Verre er det at Josefine allerede har tenkt tanken at jeg en gang blir gammel...og at hun da må stille opp hjemme hos meg og pynte, mens jeg sitter i rullestol med en gammel stokk..og peker og er rasende hvis alt ikke blir som jeg vil... Du verden for en kanongreiplan:) Hilse de unge avleggerne så masse, hvis du kan... Men det kan du kanskje ikke?

  SvarSlett
 4. Nei ingen hilsing. Jo kan sei eg møtte deg på Sletten....

  Smil fra L

  SvarSlett
 5. Har lest litt nedover i dag fordi det er en stund siden jeg var her inne.
  Jeg må le... du er god på å skrive og gir det hele en humoristisk vri...
  Lillegutt her i huset ønsket seg en legokalender, men 1 desember når jeg plutselig oppdaget hvilken dag det var så var alt utsolgt. Jeg måtte krype til korset og kjøpe pakkekaleder... Men små gaver er ikke helt toppers heller....for de andre i klassen får SÅÅÅÅ store gaver...
  Og storejentene (på snart 19 år) ble sur fordi de ikke fikk....
  Helledussen for noen unger ;-)

  SvarSlett