mandag 13. april 2009

...og der var påsken slutt.

Det e jo jysla vanskelig å ha hemmelig blogg når me har ferie og ungane henge rundt oss heile dagen. Derfor har eg ikkje klart å produsera et einaste innlegg med egg, gule lys, kvister og kyllingar.
Men nå e jentene oppe på "jomfruloftet" og Pusegutten e i seng så eg prøve å oppsummera påskeferien her.


Eg var utrolig sein med å få fram påskepynten i år. Skjærtorsdag grov eg fram både høns og gardiner og heiv dei opp i en fart.
Denne påskeharen med snurra øyrer ser lika sprø ut som ungane meina eg er.

Litt påskepynt son eg raska samen hos Nille, for 49,50

Då eg var på besøk hos mor mi traff me denna flotte væren. Pusegutten klappa han på horna og vett du, dei e VARME! Ein svært interessant oppdagelse. Eg visste ikkje at horn var varme men då e dei vel det på reisdyr, kyr og nashorn òg?

Det er alltid like traumatisk for meg å komma på besøk til heimbygda mi. Eg reiser ned så sjelden at dei har gjort store forandringar siden sist. Nå er det hyttebygginga som har slått til for fullt. Dei fleste plassane eg lekte på då eg var liten e nå vekk til fordel for hytter digre som hus. Ja ja sånn e det. Eg kan vel ikkje forlanga at dei skal la lekeplassane mine stå uberørt i tilfelle eg dukka opp. Eg fant nå vårens første hestahov i ein skrent som enda ikkje var fjerna av gravemaskinar og buldoserar.

Nå gleda eg meg til resten av våren med konfirmasjon, 60 års dag og tur til Stockholm.

7 kommentarer:

 1. Du fekk i allefall fram din påskepynt, min står ennå i skapet....
  Det er trasig når bygdene endrer seg slik, men det er vel den vegen det går alle stader. Markene eg leika på som liten, er og nedbygde, av hus.
  Hestehoven er ein fin fargeklatt,der han står blant gamalt lauv eller brunt og tørka gras.

  SvarSlett
 2. Kom over en kommentar du hadde skrevet på Nib, om gamle møbler og sånt. Og så måtte jeg bare innom for å si at mott ikke liker seg i varmen, men nettopp må ha det fuktig, rått og kaldt for å trives. Det er derfor det er mye mott i gamle hus og møbler, hvor man bare varmet opp finstua til "store dager". Så det var synd du kastet den bollen, motten hadde aldri spist seg over på dine nye ting, og hadde nok ikke levd lenge. Hvis det var støv som falt ut av hullene du så, kan det ha ligget der lenge...

  Ikke for å strø salt i såret. Men da vet du det til en annen gang.
  Hilsen antikk kjenner

  SvarSlett
 3. Hei på deg.
  Påskepynten kom seint, men godt fram hjå meg og.
  I går vart han nedpakka igjen.
  Der eg vaks opp er det snart ingen som vil bu så det er ikkje fare for at mine leikeplassar forsvinn med det første,hehe.
  Ha ei fortsatt fin veke.
  H

  SvarSlett
 4. Hei anonyme antikk kjenner!
  Ja der ser du, eg har ikkje peiling og heiv det rett i ovnen. Då eg løfta på skåla var det som om noen hadde gnagd inne i dei små hullene og at det hadde dryssa ut. Eg rekna med at dei hadde vakna til liv inne i gangane sine.
  Har du sett på tingene eg fant hos Svigermor? Kan du sei nåke om dei?
  Takk for hyggelig besøk hos meg!
  L

  SvarSlett
 5. Heisann
  Tusen takk for et supet tips, jeg skal jammen sjekke det ut. Liker å reise nye steder!(:

  SvarSlett
 6. Kjekt med ny peis i innlegget under her :-) Vrakpant var ett godt tiltak!!

  Kjempefin påskehare!! Hadde våre morsomt å sett bilde av deg ette eg har sett denne ;-) He he!!

  Nettopp komt heim frå jæren -nå ska eg faktisk rydda vekk min ny-innskaffa påskepynt! Den kan trygt tas fram neste år igjen!

  Ha en nydelig dag!!

  SvarSlett
 7. Her begynnte påsken i dag på sett og vis etter siste blogginnlegget mitt:)

  Ha en forrykende flott helg

  SvarSlett