mandag 16. mars 2009

Orkidehjelp søkes

Mannen min er veldig flinke til å stella plantene våres. Men me har et problem når det gjelder orkideane. Ka gjere me med dei når dei er avblomstra?

Hvis det er nåken som har gode råd så hadde eg vore takknemmelig.


Denne har me plassert oppå et skap, men skal me gjera nåke meir med den?

10 kommentarer:

 1. Orkide er vanskelige blomstrer. mine mister blomstrene fort, men fekk ein annerledes orkeide i gave for ei tid tilbake. Etter ei stund mista dei også blomstrene sine, men no blomstrer den faktisk litt igjen. Den står no i vinduet, i passlig temperatur, med litt vatn når den treng. Kanskje orkeideen din får for lite lys..? Kanskje den bør stå nærmare glasset :) Ha ei herlig veke! Godklem

  SvarSlett
 2. Eg kan ikkje hjelpa deg, men eg heng meg på om å få gode råd om korleis dei skal blomstra igjen... Har 3 stykker som eg tålmodig venter på skal blomstre igjen...Har sett dei i et vindu i nord, så gir eg dei litt vaten av og til og håpar på blomstring snart....:-)

  SvarSlett
 3. He he så det er fleire som slite med samme problemet altså? Ja me får venta i spennening då...

  SvarSlett
 4. Heisann:)
  Orkideer er Emmelinemannens spesialitet. Han vanner en gang i uken og lar dem stå på samme plassen HELE tiden... også når de har blomstret av. Da kommer de tilbake. Som regel er de på vei tilbake i samme øyeblikk som de slipper de gamle blomstene. De liker nemlig ikke for mye vann ei heller å bli flyttet. Noen bruker orkidegjødsel også... Og så må du klippe dem ned. Det finnes en sånn regel om hvilket ledd du skal klippe ved, men det husker jeg sannelig ikke. KOmmer tilbake med oppdatering;) TUDELU:)

  SvarSlett
 5. Min erfaring er at Orkidear er mykje enklare enn det folk trur! Hos meg står dei litt her og der, og får vatn sån av og til, og dei kjem att etter ei stund:) Mor mi vatnar dei jamnleg akkurat som dei andre blomane sine, og gjev dei stort sett same mengde gjødsel, og dei blømer som berre det. Her er det berre og prøva seg fram ,men ein del lys vil dei ha, og ikkje "føtene" i vatn heile tida:0)

  Ha ei god natt.
  Klem:0)

  SvarSlett
 6. Jeg lar bare orkideene stå i fred til de blomstrer igjen. Om sommeren setter jeg dem på terassen mens vi er bortreist på ferie.
  Hos meg står de i et vindu mot nord slik at de får masse lys, men ikke noe særlig direkte sollys. Litt gjødsel er agså bra innimellom.
  Lykke til.
  Hilsen Sol

  SvarSlett
 7. Før hadde eg mine orkidear i stova, som har store vindu, mykje lys og varme. Då datt blomane av etter kort tid. No har eg orkideane på kjøkken så lenge dei blomstrar, deretter rister eg av barken slik at røtene blir bare. Eg set dei i glassskål/glassvase, i vatn, i eit vindu på baksida av huset. Her er mindre lys og varme. Eg passer på at dei alltid står i vatn, klypper av det som tørker på stilken. No har eg orkidear som blomstrer igjen og igjen.

  SvarSlett
 8. Eg har nettopp fått mange orkidea i gave -nå hb eg at eg klare å ta vare på dei. 4 stk står i kversitt vindu. Eg gir dei vatn ein gong i veka. Då sette eg dei i dusjen -dusjer både blomster og røtter i fleire "Smstomganger" deretter får dei stå å renna av seg før eg sette dei på plass igjen.... På lappen som følge med blomsten står de at den ska klippast mellom 3 og 4 "ledd" Håpa eg klare å holda mine denne gongen :-) LYKKE TIL DU OG :-)

  SvarSlett
 9. Fin blogg du hadde! Likte spesiellt godt innlegget med løvefotbadekaret! Her i huset e de eg som ska ha meg badekar. Helst enklast mulig til en rimelig peng. Problemet e at eg e 1,80 -mannen nesten 2 meter -så de fordyrande mellomleddet her blir altså ikkje løveføttene, men lengden på badekaret (Trur de må bli 1,90 :-)

  Ha ei fortsatt fine helg!!

  SvarSlett
 10. Må ikkje finna på å hiva eplekassane! Dei er jo kjempetøffe!!

  SvarSlett