onsdag 17. juni 2009

På tur... i skogen.

Då eg var over i Tigerstaden fant eg ut at eg skulle gå meg ein tur. Vanligvis når eg går på tur så er det rett opp. Det er berre sånn det er her på Vestlandet.

Ein kollega, som har ei søster som bor på Nøtterøy, fortalte meg ein gong at i Oslotraktene går dei ikkje på tur på fjellet men dei går i Marka eller Skogen.


Eg kikka litt på kartet mitt og fant ut at eg kunne gå fra Gaustad til Sognsvann på ein skogsvei.
Og for ein fine opplevelse det blei.


Ikkje blei eg svett og varm, eg kunne gå i sko som passa til antrekket (veldig viktig...) eg slapp å ha håret i hestehale. (Hata hestehale for eg ser ut som Diana Ross på ein dårlig dag når eg tar strikket ut.) Dette var rett og slett vidunderlig!


Første stykket av veien gjekk gjennom ein nydelig skog.
Det klukka fra elva og fuglange song som gale. Det lukta varm og tørr skog.
Så gjekk me på ein grusvei opp til Sognsvann. Vannet og området rundt var svært idyllisk hvis du ser bort fra eimen av eingangsgrill som låg tjukk som tåka. Omtrent som på Ulriken ein morgen i oktober.

Så gjekk me tilbake til Hospitalet kor me åt ein deilig middag. Slapp å dusja først, kunne bruke samme sko uten å vaske dei i vaskemaskinen og ikkje minst - eg var like fin på håret.

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Ser ut som at du hadde en nydelig tur i marka i Oslo. Tenk at Tigerstaden også kan by på disse flotte turområdene, ikke bare Karl Johan!
  Vi er heldige her hvor jeg bor. Har en bonde som ånder og lever for disse søte små røde bærene. Det vil si at vi somregel har bær tidlig.
  God helg- klem Yvonne

  SvarSlett
 2. Så herlig å kunna gå seg ein tur i slike fine omgivelser.
  Håper det går greitt med deg.
  God helg.

  SvarSlett
 3. Likte meg også rundt sognsvann da jeg bodde i oslo..gått mangew fine turer der..når det gjelder maten på hospitalet så synes jeg den er ganske fæl...men det er nå meg..
  Herlige drosjesjåfører du støter på!!
  Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 4. Så ut som en skikkelig koselig tur og flotte bilder du har lagt ut.
  Fortsatt god sommer til deg.
  Hilsen Helen

  SvarSlett